Contact:

0766700800

All Blogs

Blog
22 Sep 2020

Antene Satelit TV

Antene Receptoare Satelit TV


Dupa cum bine stim, primul semnal de televiziune prin satelit a fost transmis inca din anul 1962, din Europa catre America de Nor prin satelitul Telstar. Dupa zeci de ani de evolutie si tehnologii moderne, suntem intr-un moment in care ne bucuram de toate beneficiile oferite de noile antene satelit TV dar si de multiplele functionalitati ale acestora.

In literatura de specialitate, semnalele transmisiilor efectuate prin aceste tehnologii si de televiziunea prin satelit, se realizeaza de la sol prin intermediul unei statii. Aceste statii de sol folosesc emitatoare cu putere de cca 5-10kW si antene parabolice dotate cu aparatura necesara urmaririi evolutiei satelitilor.

Practic, antena de la sol este directionata catre un anumit satelit iar semnalele sunt transmise intr-un anumit interval de frecvente, acestea fiind primite de transponderul satelitului.

Antena parabolică a fost inventată de fizicianul german Heinrich Hertz în timpul descoperirii sale de undele radio în 1887. El a folosit reflectoare parabolice cilindrice cu antene de precizie excitată la concentrarea lor atât pentru transmitere, cât și primire în timpul experimentelor istorice.

Antenă parabolică folosește un reflector parabolic, o suprafață curbată a cărei secțiune transversale are formă de parabolă. Utilitatea sa este direcționarea undelor radio. Forma obișnuită poate fi asemănată cu o farfurie. Principalul avantaj al unei antene parabolice este că are o mare directivitate.

O largă utilizare de antene parabolice este întâlnită la antenele cu radar, în care este necesară transmiterea printr-un fascicul îngust de unde radio pentru a localiza obiectele de transport, cum ar fi navele, avioanele și rachetele ghidate, și de multe ori, pentru detectarea stării vremii. Odată cu apariția de receptoare de televiziune prin satelit, antenele parabolice au devenit o trăsătură comună a peisajelor de țări moderne.


Vanzari Antene Satelit TV

Un aspect extrem de important este acela ca antenele parabolice pot produce lățimi de fascicul mai înguste.

În scopul de a realiza lățimi de fascicul înguste, un reflector parabolic trebuie să fie mult mai mare decât lungimea de undă a undelor radio folosite, însă, antenele parabolice sunt utilizate în cea mai înaltă frecvență a spectrului de frecvențe radio, în frecvența ultra-înaltă și frecvențele unui cuptor cu microunde (de super-înaltă frecvență-SHF), la care lungimile de undă sunt suficient de mici astfel încât reflectoarele convenabile și mijlocii pot fi folosite.

Ca o prezentare succinta, aferenta functionalitatii si aplicabilitatii echipamentelor de tip antene satelit tv, pentru receptionarea posturilor tv gratuit printr-o antena parabolica avem nevoie de urmatoarele:

  • Antena parabolica (cu diametru sub sau peste un metru);
  • LNB (cu una sau mai multe iesiri);
  • Receptor (receiver) cumparat preferabil dintr-un magazin de specialitate (nu de la operatori precum Digi, Orange, Telekom, Focus Sat);
  • Cablu tv si mufe (lungimea cablului depinde de distanta dintre antena si receiver).

Ca de fiecare data, pentru informatii suplimentare, vanzari antene satelit si suport tehnic, nu exitati sa ne contactati

Pe curand!


Blog
16 Jul 2020

Dispozitiv prin satelit cu care trimiti SMS-uri

Stiati ca exista un dispozitiv prin satelit cu care trimiti SMS-uri cu smartphone-ul?


Smartphone-ul modern este o minune a tehnologiei moderne. Iar in combinatie cu un operator de telefonie mobila poti efectua apeluri din cea mai densa jungla urbana pana pe Muntele Everest. Dar, in ciuda acoperirii globale a retelelor mobile, uneori nu este suficient. Vestea buna e ca a aparut un dispozitiv prin satelit cu care poti trimite SMS-uri cu smartphone-ul tau, chiar si in zonele fara acoperire celulara.

Puterea retelei celulare nu trebuie sa fie neaparat mare in fiecare loc vizitat. Poate ca mergi in drumetie sau doar explorezi salbaticia pe bicicleta.
Indiferent unde te duci, reteaua celulara si conectivitatea la internet ar putea fi afectate la un moment dat. In astfel de cazuri, trebuie sa ai o optiune de urgenta pentru a putea cel putin trimite SMS-uri.

SatPaq este un mic dispozitiv prin satelit care iti permite sa trimiti SMS-uri, chiar si cand nu exista acoperire mobila, fara a fi nevoie de semnal celular sau conectivitate la internet. Trebuie doar sa ai o aplicatie instalata pe smartphone-ul tau Android sau iOS si sa ai atasat dispozitivul – care se bazeaza pe satelit – la smartphone.
Acel dispozitiv prin satelit e similar cu o antena pentru TV, iar daca poti vedea cerul, poti trimite un SMS oricui cu smartphone-ul tau. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca receptorul nu va primi mesajul text de la numarul tau de pe smartphone.

In schimb, va fi folosit numarul dispozitivului prin satelit SatPaq pentru a trimite SMS-ul impreuna cu semnatura ta. Dispozitivul prin satelit se conecteaza wireless prin Bluetooth la smartphone-ul tau.

Acest dispozitiv care se bazeaza pe satelit te va costa 250 de dolari si va veni cu o rezerva de baterie care rezista 4 luni, ceea ce este impresionant. Pentru SMS-uri, poti cumpara mesaje in pachete care nu vor expira pana nu le folosesti, la doar 30 de centi pe SMS.

Articol preluat de pe https://dojotech.ro/

Blog
16 Jul 2020

FOCUS SAT : Descoperă noua aplicație Live TV

Focus Sat - Noua Aplicatie Live TV

Focus Sat a lansat un nou serviciu de televiziune care vă permite să vizionați programele TV preferate oriunde vă aflați, în casă sau pe drum, de pe orice tip de dispozitiv mobil sau fix. Prin Live TV aveți acces la 50 de canale live. Clienții Focus Sat pot descărca aplicația fără să li se perceapă vreun cost suplimentar. În plus, puteți accesa aplicația Live TV dintr-un singur cont online pe 3 dispozitive simultan.

Articol preluat de pe www.focussat.ro

Blog
15 Jul 2020

Instalarea corecta a aerului conditionat

Instalare Aer Conditionat

Montaj Aparate Aer Conditionat

Etapele corecte pentru instalare aer conditionat cuprind o serie de etape, o perioada de timp suficienta pentru fiecare locatie in parte si aparatura aferenta. Pe scurt, va invitam sa parcurgeti urmatoarele etape pentru orice montaj aparate aer conditionat de tip split:

  • Alegerea pozitiei locului unde va fi amplasata unitatea interioara.
  • Nu se recomanda ca aerul rece generat de aparatul de aer conditionat sa fie indreptat spre dumneavoastra. Si pozitia fata de tavan trebuie luata in considerare. Admisia aerului din camera se face prin partea superioara a unitatii interne, de aceea trebuie lasata o distanta minima fata de tavan (in functie de aparat, aceasta poate varia intre un minim absolut de 8-10 cm si 20-30 cm (recomandabil).
  • Realizarea gaurii pentru traseul frigorific (gaura prin perete)

ATENTIE! Nu permiteti in nici un caz sa fie gaurita structura de rezistenta a cladirii (grinzi, centuri)!

  • Montajul efectiv al unitatii externe
  • Racordarea unitatilor interna si externa
  • Este foarte indicat ca dupa instalare sa se videze instalatia.
    Vidarea instalatiei va permite totodata si verificarea conexiunilor traseului frigorific, ceea ce va va scuti de cheltuieli ulterioare cauzate de scurgerile de agent frigorific (freon) cauzate de un montaj defectuos.

Pe curand!

Echipa SATELIT ROMANIA

Newsletter

×

* E-Mail:

Prenume:

Nume: