Contact:

0766700800

Antene Satelit TV

Antene Satelit TV

Antene Receptoare Satelit TV


Dupa cum bine stim, primul semnal de televiziune prin satelit a fost transmis inca din anul 1962, din Europa catre America de Nor prin satelitul Telstar. Dupa zeci de ani de evolutie si tehnologii moderne, suntem intr-un moment in care ne bucuram de toate beneficiile oferite de noile antene satelit TV dar si de multiplele functionalitati ale acestora.

In literatura de specialitate, semnalele transmisiilor efectuate prin aceste tehnologii si de televiziunea prin satelit, se realizeaza de la sol prin intermediul unei statii. Aceste statii de sol folosesc emitatoare cu putere de cca 5-10kW si antene parabolice dotate cu aparatura necesara urmaririi evolutiei satelitilor.

Practic, antena de la sol este directionata catre un anumit satelit iar semnalele sunt transmise intr-un anumit interval de frecvente, acestea fiind primite de transponderul satelitului.

Antena parabolică a fost inventată de fizicianul german Heinrich Hertz în timpul descoperirii sale de undele radio în 1887. El a folosit reflectoare parabolice cilindrice cu antene de precizie excitată la concentrarea lor atât pentru transmitere, cât și primire în timpul experimentelor istorice.

Antenă parabolică folosește un reflector parabolic, o suprafață curbată a cărei secțiune transversale are formă de parabolă. Utilitatea sa este direcționarea undelor radio. Forma obișnuită poate fi asemănată cu o farfurie. Principalul avantaj al unei antene parabolice este că are o mare directivitate.

O largă utilizare de antene parabolice este întâlnită la antenele cu radar, în care este necesară transmiterea printr-un fascicul îngust de unde radio pentru a localiza obiectele de transport, cum ar fi navele, avioanele și rachetele ghidate, și de multe ori, pentru detectarea stării vremii. Odată cu apariția de receptoare de televiziune prin satelit, antenele parabolice au devenit o trăsătură comună a peisajelor de țări moderne.


Vanzari Antene Satelit TV

Un aspect extrem de important este acela ca antenele parabolice pot produce lățimi de fascicul mai înguste.

În scopul de a realiza lățimi de fascicul înguste, un reflector parabolic trebuie să fie mult mai mare decât lungimea de undă a undelor radio folosite, însă, antenele parabolice sunt utilizate în cea mai înaltă frecvență a spectrului de frecvențe radio, în frecvența ultra-înaltă și frecvențele unui cuptor cu microunde (de super-înaltă frecvență-SHF), la care lungimile de undă sunt suficient de mici astfel încât reflectoarele convenabile și mijlocii pot fi folosite.

Ca o prezentare succinta, aferenta functionalitatii si aplicabilitatii echipamentelor de tip antene satelit tv, pentru receptionarea posturilor tv gratuit printr-o antena parabolica avem nevoie de urmatoarele:

  • Antena parabolica (cu diametru sub sau peste un metru);
  • LNB (cu una sau mai multe iesiri);
  • Receptor (receiver) cumparat preferabil dintr-un magazin de specialitate (nu de la operatori precum Digi, Orange, Telekom, Focus Sat);
  • Cablu tv si mufe (lungimea cablului depinde de distanta dintre antena si receiver).

Ca de fiecare data, pentru informatii suplimentare, vanzari antene satelit si suport tehnic, nu exitati sa ne contactati

Pe curand!


Add Comment

Newsletter

×

* E-Mail:

Prenume:

Nume: